Saturday, November 5, 2011

without a little rain

hyep! assalam.. today taknak cakap banyak sebab aku puase sunat 9 zulhijjah ngeh ngeh..

so sebagai ganti pic nie akan membawa maksud tersirat huhu..
|
|
|
\/

so, think the meaning by urself lalala..

~ with <3 akusempoisajew ~

Friday, November 4, 2011

Dinner lapuk

hye all, assalam! dah lame takde orang nak update blog usang nie hikhokk, aku je la yg takde keje time cuti sem nie update karut marut ikut suka aku hakhak..

btw aku nak letak pic time aku dinner ngan budak budak kelas aku, pic tu dah lapuk gile dah sebab dinner kitorang tuh 10/09/11, hee..tak kesah la dah lapuk ke belum miahaha :)

nie pic sume dak kelas aku time kuliah
|
|
|
\/

nie pulak after kitorang menjamu selera yummy yummy ;)
|
|
|
\/

kami 7 sekawan "L" haha
|
|
|
\/

memory terindah aku dapat 1'st lucky draw hee ;)
|
|
|
\/

i wish it will be nice memory to us 2 DIT forever..bez kelas sekali ngan korang! happening selalu..

~ with <3 akusempoisajew ~

Friday, September 23, 2011

Love for ALLAH

I’m sorry
I’m sorry I don’t have the most perfect skin.
I’m sorry I don’t look like a Victoria Secrets model
I’m sorry I don’t have the best style.
I’m sorry I’m not tall.
I’m sorry I’m not perfectly skinny- 5’7 nor 100 pounds.
I’m sorry I have stretch marks here and there. 
I’m sorry I have bad hijab days. 
I’m sorry that I’m plain.
I’m sorry my eyebrows aren’t thin and perfectly trimmed.
I’m sorry my face isn’t caked in make-up.
I’m sorry that I can never meet society’s standards.
But you know what? 
I don’t need to care about society’s criteria. 
I don’t need people to tell me I’m beautiful.
I don’t  need compliments to make me feel better. 
I don’t need a superficial love that can’t withstand a stretch mark here or chub there.
I don’t need to keep sinking into a never ending pit of low self-esteem.
Because I looked to Allah, and He told me the perfect recipe to be Beautiful.
Not just temporarily, but forever



Ya Allah, when the world criticizes me a million times over
Ya Allah, when the world keeps telling me hurtful things
Ya Allah, when the world keeps pushing “ugly” at me.
Give me the courage to hold firm to your Deen. 
Ya Allah, as long as I am beautiful to you, nothing else matters.

Ya Allah, even when everyone leaves my side, let me take comfort in the fact that
You are closer to me than my jugular vein [50:16]

with <3 ~ akusempoisajew ~

Friday, July 22, 2011

Bila Lelaki Kehilangan Tulang Rusuknya


WANITA : Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?
LELAKI : Kamu!!!
WANITA : Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI : (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang rusukku.


Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya...
Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan.
Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!".
LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"
Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat.
LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah. "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".
Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai.
LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.
Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di
hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.
Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.
LELAKI : Apa khabar?
WANITA : Baik... Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI : Belum.
WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah.
WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal.."
Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan.
Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai. Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang dikemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah terlambat...
Kerana itu, jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh hati... Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata yang kau ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai? Kira merasakan akan menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar risiko untuk kehilangan orang yang dicintai.
Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan akibat yang akan diterima..
credit to iluvislam.com =)
with <3 ~akusempoisajew~

Monday, July 18, 2011

Mine by Taylor swift



Oh, oh, oh
Oh, oh, oh

You were in college, working part-time, waiting tables
Left a small town and never looked back
I was a flight risk, afraid of fallin’
Wondering why we bother with love, if it never lasts

I say, “Can you believe it?”
As we’re lyin’ on the couch
The moment, I can see it
Yes, yes, I can see it now

Do you remember, we were sittin’ there, by the water?
You put your arm around me for the fist time
You made a rebel of a careless man’s careful daughter
You are the best thing that’s ever been mine

Flash forward, and we’re takin’ on the world together
And there’s a drawer of my things at your place
You learn my secrets and figure out why I’m guarded
You say we’ll never make my parents’ mistakes

But we got bills to pay
We got nothin’ figured out
When it was hard to take
Yes, yes

This is what I thought about:

Do you remember, we were sittin’ there, by the water?
You put your arm around me for the fist time
You made a rebel of a careless man’s careful daughter
You are the best thing that’s ever been mine

Do you remember all the city lights on the water?
You saw me start to believe for the first time
You made a rebel of a careless man’s careful daughter
You are the best thing that’s ever been mine

Oh, oh, oh, oh

And I remember that fight, two-thirty AM
You said everything was slipping right out of our hands
I ran out, crying, and you followed me out into the street

Braced myself for the goodbye, cause that’s all I’ve ever known
Then, you took me by surprise
You said, “I’ll never leave you alone.”

You said, “I remember how we felt, sitting by the water.
And every time I look at you, it’s like the first time.
I fell in love with a careless man’s careful daughter.
She is the best thing that’s ever been mine.”

You made a rebel of a careless man’s careful daughter
You are the best thing that’s ever been mine

Do you believe it?
We’re gonna make it now
And I can see it

I can see it now

with <3 ~ akusempoisajew ~

Wednesday, July 13, 2011

i'm coming back ! ;)

sblom pape, assalam sume :) yeahh rse hepy setelah sebulan blog nie di private n tade penghuni muahaha ! kejamkn ??! hehe.. entry nie tade pape nak cakap, luahkan, or cerita samting tapi juz nak upload gmba je..

orang kate sekeping gmba mmbawa seribu makna, cewahh ! so tngok la gmba aku n kawan kawan aku semasa ktorang study sem 1 kat UTeM nie , dari aku masuk UTeM 4/7/2010 hingga la cuti sem 1 (x ingt tarikh daa)..
harap maaf, kebanyakkan gamba bluurr :(

formal gile kot ;)

informal =)

brsama miss Nurul subjek APK

bsama miss Ida subjek Programming

kami fakulti Teknologi Maklumat :D

KAMI =))

sedondon =.="

ari first final exam !

ari last final exam =)

time brsantai di luar :)

ok, sume tu adelah siket sbanyak gmba gmba kenangan semasa aku sem 1 :)
thanks for viewing !

~ with <3 akusempoisajew ~

Monday, April 25, 2011

Dia muncul lagi ??!!



hello hai, assalam. bersua kita kembali wahai kawan kawan and blog ku yang cabuk + buruk ! ggrr, dah lame tak update kau sebab aku dah bosan dengan kau. ( ini semua hanyalah gara-gara otak aku yang sudah kering kontang dengan idea idea untuk mengupdate kau lah sayang,ngee~ ) 

okay, sekarang nie after aku bertungkus lumus study and macam macam lagi termasuklah ber"enjoy" sakan semua bersama member member yang isi kandungan otaknya sebijik macam aku ( lebih kuranglah kot..=,=" ) akhirnya "dia" bakal muncul dalam hidup aku..hahaha..( gelak jahat nie ! )

aku bebel panjang kat atas semua tu hanyalah pembuka bicara haha. straight to the point, "dia" yang aku maksudkan tu adalah FINAL EXAM ! mimpi ngeri aku datang kembali, halamak! 


- ini hanyalah signboard UTeM =) -


- di sini lah tempat aku, member2 serta warga UTeM akan berperang ! -

"dia" akan berlangsung selama lebih kurang 2 minggu, haishh amat amatlah memenatkan otak aku, tanpa gap pada minggu pertama bagi 4 paper,fuhh boleh pengsan kot. then minggu ke 2 tinggal lagi 2 paper untuk aku mencapai tahap kemerdekaan bagi tahun 1 nie, hoho happy sangat. =)

btw hari nie merupakan hari last untuk aku study Hubungan Etnik bagi paper esok pagi tapi well aku masih setia bersama sama laptop kesayangan aku siang and malam hehe ( entah kenapalah dengan kau nie Hidayu Ramli oii ) . esok 80 soalan objektif je kot. haha.


- nak maen tembak tembak ke baling dadu je ? muahaha.. -

ok, kat sini aku nak ucapkan terima kasih banyak banyak kat ibu bapa aku (muaahh..) , kat lecturer lecturer yang mencurah segala ilmu dan member member aku jugak yang banyak mambantu aku 24 jam tanpa kenal erti penat dan lelah (cewah ! aku nak bodek korang sebenarnya nie.. >,<" ) dan..err dan juga kepada someone nie yang selalu memberi aku semangat walaupun aku selalu busy dengan dunia aku sendiri, thanks MKI <3 u..

ops! dah banyak melalut dah wahai si gadis ayu yang manis muahaha ( termasuk bakul terangkat sendiri la plak hee ) . ok fine, selamat maju jaya kepada member member aku semua and tak lupa jugak kat semua warga Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) yang sedang dan akan berjuang untuk ke medan perang. dan seterusnya untuk "dia", aku akan bertemu dengan kau pada keesokkan harinya, muncullah, hadirlah dalam kehidupan aku cepat cepat dan beransur pergi sekelip mata hohoho..


- untuk anda semua yang akan dan sedang menjalani peperiksaan =) -

owrite, sampai di sini sahaja kemelalutan aku setelah berbulan bulan tak update blog usang ini. rindu rindu kat kau =.= .. ok, stop. study study esok nak bersama dengan "dia" ! wohoho..

with <3 ~ akusempoisajew ~

Saturday, February 26, 2011

sorry :(

sorry sebab busy dengan hal sendiri..macam macam kerja ade..



sekarang dah belambak gilew assignment, x taw nak kejar yg mana satu dulu, semua nak cepat, haishh kalau senang x pe lah jugak. kalau sebab tangguh tu memang la an sebab banyak sangat benda nak kena buat. kuiz la ape la. nasib baek ade kawan kawan yg saling tolong menolong,hmm :)







minggu depan pulak banyak midterm, nak kena
catch up semula la ape yg dah lupa sebelum nie, 
so minggu nie exam fever haha..
aduih bertambah stress nie haa..




                                                                              so aku kenalah study kan nak x nak pun..study la dengan kawan kawan group aku walaupun banyak yg melencong ke arah laen hehe.. tapi amat berguna sebab banyak jugak la tentang pelajaran,huhu..                                                                              




now otak dah makin bling bling pening sana pening sini, abis semua aku nak emo..malas dah nak pikir hal remeh temeh ape nak jadi jadi la. yg penting aku x kacau hidup orang laen,fullstop. yeay, study ! cewahh :)


then, cara aku lepaskan tensyen adalah dengan
maen badminton pada waktu petang lepas balik kuliah. itu pun kalau ade mase free la, if x, online 24 jam haha. lega la sikit an bila dapat maen puas puas.so tu je lah perkara perkara yg aku akan buat pada masa sekarang nie sampai la abis final nanti kot,hoho~









so, aku nak cakap sorry sangat2 kt blog aku ni,sebab tuan dye busy sangat2, x dapat nak layan dye macam dulu dulu.hehe~

with <3 ~akusempoisajew~

Tuesday, February 22, 2011

kem terbaek !

assalam readers! kem terbaek nie sebenarnya ialah kem yg telah aku ikuti semasa cuti minggu yg lepas iaitu pada 18-21 februari 2011 baru baru nie. kem nie di namakan sebagai program menuju sasaran anugerah dekan, nie maknanya result aku tak berapa nak dekan la nie an,hee.. peserta kem nie terdiri daripada fakulti teknologi maklumat dan komunikasi sahaje. tujuannya adalah untuk meningkatkan lagi kesedaran peserta peserta terhadap pentingnya menuntut ilmu serta menaikkan semangat peserta agar tidak mudah putus asa apabila ditimpa kegagalan. macam macam program dan aktiviti yg dijalankan ketika mengikuti kem nie, antaranya ialah ice breaking (comform punye lah ade) , motivasi pagi , ceramah , dari hati ke hati (huhu..) , kembara minda (macam night walk lah jugak) , menuai kasih menyemai sayang (mendalam gilew maksud tajuk dye) , jungle trekking , poco poco pon ade untuk aktiviti sihat sepanjang zaman dan laen laen..sangat best dan menyeronokkan. ;)

nie antara gambar gambar yg sempat di posing oleh peserta kem nie. tak ramai pon, 26 orang saje (5 lelaki & 21 perempuan)

di sini lah tempatnya, melaka jew.

 nie ngah maen game ;)

aktiviti sihat sepanjang zaman time ;)

kawan kawan sekuliah ;)

 kesemua peserta kem ;)

ok,sampai di sini sahaje, terima kasih sebab tengok2 gamba yg tak seberapa nie..

with <3 ~akusempoisajew~

Monday, February 14, 2011

Imaza93 1st Giveaway !


GA kali ini daripada blog ini. sila klik kalau mahu tahu dengan lebih lanjut ok.



GA nie simple jew, tuan nye x nak menyusahkan kita2 sume, so mari la join ramai2. kalau nak tengok syarat2 nye sila la klik sini ye.

dan mahu tag afifahatikah dan juga nurana.

with <3 ~akusempoisajew~




Friday, February 11, 2011

comelnye berbaju kurung



nie adelah contest drpd cik SITI KHADIJAH yg comel.



contest nie berkenaan dengan baju kurung ! mestilah untuk kaum hawa sahaje.

antara syarat2 contest ini ialah :

1) Entri contest "Comelnye Berbaju Kurung"
2) Link entri dengan blog
3) Sebab kenapa korang rasa perempuan pakai baju kurung itu comel
4) Letak gambar comel korang tuuu...=)
5) Pendapat tentang baju kurung
6) Jadi follower blog ini
7) Tag 5 orang rakan anda


k aku nak jawab soalan no 3, sebab kenapa aku rasa perempuan pakai baju kurung itu comel adalah kerana mereka tidak memakai pakaian yg menjolok mata, design baju kurung yg pelbagai menampakkan lagi kecomelan si pemakai, dan baju ini amat amat lah sesuai di pakai oleh setiap insan yg bergelar perempuan untuk ke mana mana sahaja.





nie gamba awek2 comel, hehe :)

sekarang, pendapat aku tentang baju kurung plak, baju kurung merupakan pakaian yg mempunyai maksudnya yg tersendiri. antaranya ialah sopan santun, lemah lembut, menutup aurat, mengekalkan sifat sifat kemelayuan, serta menyerlahkan kecomelan si pemakai baju kurung itu sendiri.

cik ct menyuruh aku tag 5 orang rakan, so yg bertuah ialah ;


with <3 ~akusempoisajew~

badan macam lelaki ?



oh man,,aku post tajuk entry macam tu sebab aku rasa macam dah ade muscle, macam lelaki2 yg gantang or katang or berketul ketul kat luar sane tu..tapi x de la sampai tahap macam tu lagi. aku just rase aje tp x de pon sebenarnye!hehe.


aku rase macam tu sebab dah berhari hari training memanah, nie sume sebab aku gatal2 ikot klinik memanah yg universiti aku anjurkan, last2 aku terpilih haha lawak rase nye. padahal selama nie x pernah pon rase nk panah or di panah opps! (di panah kt hati je lah hee). 


nie kawan kawan aku yg join klinik memanah

mase kena training tu aku punye coach suruh tingkatkan strenght, ye lah orang yg x pernah maen aktiviti aktiviti macam tu tapi tibe tibe kena maen, abis sume urat urat and sendi sendi aku nie terkejut haha. rase gak la sakit for beberapa hari almaklumlah x biasa an.


lepas tu aku mula lah ringan ringan kan tulang yg berat nie pergi jogging n senaman senaman sikit haha rase segan pon ade gak tapi nak ikot kate coach la katekan so buat buat la x malu. jogging kat tepi pangsapuri aku nie je dgn kawan kawan sekuliah. best la gak jogging ramai2 dr sorang2 an.
so tiap tiap hari rase macam nk berjogging je haha tapi mase yg x mengizinkan biase la sibuk sangat study kot hoho.


nie adelah bow kayu aje :)

nie sewaktu pertama kali berlatih :)

nie gambar mase aku dgn kawan2 aku pergi klinik memanah hee saje je nak tunjuk. mase nie kitorang guna bow kayu untuk permulaan la kan. then, mase aku and kawan kawan aku terpilih pihak u sediakan bow besi so amat amat la berat haa itu pasal coach aku suruh tingkatkan strength. x larat beb kitorang kan perempuan yg lemah cewah! hee.


itu je lah yg mau aku kongsi sama teman teman sume okeh. :)


with <3 ~akusempoisajew~

Wednesday, February 2, 2011

my first blog giveaway



Ini GA datangnya dari blog Rainbow Chick Resources.



tuan GA nie sediakan macam2 jenis give away
so check it out here.

antara rules nya ialah :

1. jadi follower si blog.
2. like pada blognya dan jd fan kat facebook beliau.
3. tinggalkan komen anda.
4. letakkan alamat email dan sharedkan sekali link blog anda.
5. tarikh tutup nya pada 28th February 2011, 11.59 MYT (GMT +8).
6. pemenang akan dipilih secara rambang dan akan diberitahu nanti.

sape kengkawan blog mahu join sila lah ke blog beliau k..

with <3 ~akusempoisajew~

Tuesday, February 1, 2011

give away!! just name ur prizes!!



ok, nie ialah GA yg kedua aq join,,pon pasal lucky2 nie lah huhu..
jom try nasib lagi sekali u allz..

tp yg nie laen dari yg laen sebab kite sendiri boleh namakan adiah ape yg kita nak tp berdasarkan ape yg empunya tuan give away nie nak kasi la kan..

then aku buat keputusan nak yg A..
it is a box of chocs + quillings..

sape sape yg nak try nasib lagi mai lah reramai ke blog mo_craft ye..

with <3 ~akusempoisajew~


Monday, January 31, 2011

lucky followers




nie 1st time taw aku join benda benda macam nie hehe saje mahu try nasib nie tengok lucky ke x lucky..
nama pon dah lucky followers kan.. em,siapa siapa mahu try nasib gak mari mari join lucky followers kat blog NURKHAISHA nie..

dye nak sampai 300 followers sahaje k n aku followers yg ke 196 hehe..
with <3 ~akusempoisajew~


Tuesday, January 25, 2011

Fasha, Jejai putus !


aku tetiba mahu berkongsi berita pasal artis panas meletop ini bersama korang korang..*padahal sebelum nie x de pown gedik gedik nak cerita pasal artis kn,hee..


KUALA LUMPUR: Selepas sekian lama mengambil sikap tunggu dan lihat, Rizal Ashram Ramli, 34, atau Jejai semalam mengesahkan hubungannya dengan pelakon Fasha Sandha sudah berakhir dan pada masa sama menegaskan bekas isterinya, Nora Danish sama sekali tiada kaitan dengan perpisahan itu.
“Dia (Nora Danish) tidak pernah masuk campur urusan peribadi saya. Apa yang berlaku antara saya dan Fasha sehingga menyebabkan kami berpisah tiada kena mengena dengan orang lain,” katanya menerusi e-mel yang dihantar kepada wartawan Harian Metro, semalam.
Kenyataan Jejai itu sekali gus menamatkan teka-teki yang sebelum ini dicetuskan Fasha atau nama sebenarnya Nur Fasha Sandha Hassan, 27, apabila berkata hanya dia dan Jejai yang tahu mengenai status terkini perhubungan cinta mereka.

Kiriman e-mel Jejai itu juga secara tidak langsung membersihkan nama Nora atau nama sebenarnya Nora Danish Mohd Hanif, 29, yang sebelum ini didakwa menggunakan keluarga bekas mentuanya untuk memutuskan hubungan Jejai dan Fasha.

Jejai berkata, dia terpaksa membuat kenyataan dan penjelasan mengenai status perhubungannya dengan Fasha berikutan terlalu banyak fakta tidak betul mengenai mereka diperkatakan media dan di Internet, biarpun dalam bentuk gosip.

“Walaupun dalam penulisan (gosip di akhbar) tidak menamakan artis berkenaan, tapi sesiapa yang membaca pasti akan mengetahui siapa artis yang dimaksudkan. Sebenarnya ia tidak pernah berlaku seperti ditulis.

“Dakwaan dia (Nora Danish) menggunakan keluarga saya untuk memisahkan (saya dan Fasha) tidak pernah berlaku. Apa yang berlaku dalam keluarga saya, saya tahu semuanya,” kata Jejai menerusi e-melnya.

Jejai turut menegaskan dakwaan mengatakan Nora gila talak amat keterlaluan.

“Saya pasti dia (Nora Danish) tidak pernah gila talak. Dia sedang mengenali seseorang, malahan saya mengenali lelaki itu. Dia seorang yang baik dan dihormati. Fasha juga tidak pernah mengugut saya. Itu adalah pasti. Dia bukan seorang yang berkelakuan begitu,” katanya.

Jejai turut menegaskan kenyataan diberikan mengenai isu perhubungan cintanya itu yang terakhir dan berharap ia tidak lagi diperkatakan atau ada pihak cuba menjadikan ia sebagai satu isu.

untuk information lebih lanjut dari *myMetro klik di sini ye..

with <3 ~akusempoisajew~


Wednesday, January 19, 2011

perkahwinan pelik @ unik ?




Kata orang, ‘cinta itu mengasyikkan’ dan ada juga orang kata ‘cinta itu buta’. Hari ni, penulis akan membuktikan kedua-duanya benar belaka. Seorang pemuda berasal dari Korea, Lee Jin-Gyu, berumur 28 tahun telah melangsungkan perkahwinan dengan ‘bantal busuk’ kesayangannya pada pertengahan tahun lepas.
Bantal kesayangannya yang mempunyai imej seorang watak anime, Fate Testarossa, dari siri animeMahou Shoujo Lyrical Nanoha. Salah seorang kawan Lee berkata bahawa beliau memang suka membawa bantal tersebut kemana sahaja dia pergi, dan akhirnya berkahwin dengan bantal tersebut.
Gambar dibawah merupakan imej Fate Testarossa, seorang watak dalam siri anime…

Mungkin itu cara yang terbaik buat beliau untuk mengelakkan diri dari melakukan maksiat dengan bantal itu betol x?hehe.. At least, lepas kahwin, dah tiada penghalang lagi dah antara beliau dengan bantal kesayangan nya itu..
kredit untuk selangor2u.com
with <3 ~akusempoisajew~